Kijk, er is kip met een lekker curry sausje en er is Taj Mahal Kip. Taj Mahal kip is honderdduuzend keren lekkerder. True story. En als je me niet gelooft, dan moet je het zelf maar even proberen. ????

Recept Afdrukken
Taj Mahal Kip met rijst
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 el kokosolie
  • 1 grote ajuinen grof gesneden
  • 1 rode paprika's grof gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 el rode currypasta
  • 1 tl tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 60 g rozijnen kleiner is beter
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 200 ml appelsap ongezoet
  • 120 ml kokosmelk
  • verse koriander
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 el kokosolie
  • 1 grote ajuinen grof gesneden
  • 1 rode paprika's grof gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 el rode currypasta
  • 1 tl tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 60 g rozijnen kleiner is beter
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 200 ml appelsap ongezoet
  • 120 ml kokosmelk
  • verse koriander
Instructies
  1. Snij de kip in stukjes, kruid ze en bak ze in kokosolie.
  2. Verwijder de kip uit de pan en voeg de ajuin, paprika en laurier toe. Sauteer 5-7 minuten tot de paprika zacht is, voeg de look toe en roer die er even door.
  3. Voeg een halve theelepel kokosolie toe, samen met de currypasta, tijm en tomatenpuree. Laat het even bakken en voeg dan ook de rozijnen, tomatenstukjes en appelsap toe.
  4. Breng alles aan de kook en gooi de kip terug in de pan.
  5. Zet het vuur wat lager en laat de taj mahal kip 20 tot 30 minuten sudderen.
  6. Voeg de kokosmelk toe en roer het door de kip tot alles mooi warm is.
  7. Serveer met koriander en bloemkoolrijst.