Thaise kippenballetjes in een groene curry, dat is het beste van 2 werelden voor mij. Ik ben zot van balletjes. Meestal gaat het dan om variaties van balletjes in tomatensaus, maar ik varieer al eens graag. En Thaise curries, oh daar zijn gewoon geen woorden voor. Echt, dit is absoluut een succesrecept! Mooi meegenomen ook dat het vrij goedkoop is en helemaal niet moeilijk.

Recept Afdrukken
Thaise kippenballetjes in groene curry
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 doosje shiitake champignons
  • 1 kg kippengehakt
  • 6 tl gember fijn gehakt
  • groene currypasta naar smaak
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 ajuinen fijn gesneden
  • 4 el vissaus
  • 1 ei
  • 1 bundel lente uitjes fijn gesneden
  • koriander fijn gesneden
  • 1 limoen vers geperst
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 doosje shiitake champignons
  • 1 kg kippengehakt
  • 6 tl gember fijn gehakt
  • groene currypasta naar smaak
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 ajuinen fijn gesneden
  • 4 el vissaus
  • 1 ei
  • 1 bundel lente uitjes fijn gesneden
  • koriander fijn gesneden
  • 1 limoen vers geperst
Instructies
  1. Snij de champignons fijn
  2. Meng de champignons met het gehakt, gember, 4 eetlepels curry pasta, vissaus, ei, lenteuitjes en koriander. Rol en bak één balletje, bak het en proef. Voeg eventueel nog wat currypasta en peper en zout toe.
  3. Rol de rest van de balletjes en bak ze in kokosolie.
  4. Wanneer de balletjes goed gebakken zijn verwijder je ze uit de pan
  5. Gooi de fijngesneden uitjes in de pan
  6. Wanneer de uitjes glazig zijn voeg je een blik kokosmelk toe en nog eens 4 (of meer) lepels currypasta en wat limoensap. Laat even koken
  7. Voeg de balletjes terug toe en laat nog 5 minuten sudderen
Notities

Tip: lekker met bloemkoolrijst!