Gerrit maakte vorige week het weekmenu en koos daarvoor enkel recepten uit het kookboek Practical Paleo. Toen ik zag dat hij muffins voor het ontbijt had gekozen, vreesde ik even dat het zo’n dessertmuffins zouden zijn met veel amandelpoeder of kokosbloem, maar nee: er zit zelfs amper bloem in! Een heerlijk frisse verrassing en heel praktisch om mee te nemen voor onderweg.

Recept Afdrukken
Appel-ei muffins
Maaltijd Ontbijt
Porties
muffins
Ingrediënten
  • 3 grote groen appels in kleine stukjes gehakt
  • 3 el warm water
  • 2 tl kaneel
  • 9 eieren
  • 1,5 el ghee of kokosolie
  • 3 el kokosmelk
  • 1,5 el kokosbloem
  • 1/4 tl baksoda
  • 1 snuifje zeezout
Maaltijd Ontbijt
Porties
muffins
Ingrediënten
  • 3 grote groen appels in kleine stukjes gehakt
  • 3 el warm water
  • 2 tl kaneel
  • 9 eieren
  • 1,5 el ghee of kokosolie
  • 3 el kokosmelk
  • 1,5 el kokosbloem
  • 1/4 tl baksoda
  • 1 snuifje zeezout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175° C.
  2. Sauteer de appels, water en 1,5 tl kaneel tot je een geheel van appelmoes vol brokken krijgt.
  3. Laat de appelstukjes afkoelen.
  4. Meng intussen de eieren, ghee of kokosolie, kokosmelk, kokosbloem, 0,5 theelepel kaneel, baksoda en zout in een kom en voeg daarna de appelstukjes toe (let op: hou nog een beetje appelmoes apart voor de volgende stap!)
  5. Lepel het deeg in de muffinvormpjes en lepel er nog een beetje appelmoes overheen. Laat een halfuurtje bakken.
Notities

Tip: om de muffins wat vullender te maken, voeg gezonde vetten (bv wat gehakte noten) toe aan het deeg.