Aalbesjes zijn buiten het seizoen minder makkelijk te verkrijgen. Je kan ze heel handig invriezen als je ze vers geplukt hebt, ze blijven het hele jaar door goed in de diepvries. Heb je geen aalbessen, verdubbel dan de portie aardbeien of werk met framboosjes. De kokosmelk voegt wat vetten toe aan deze smoothie, het lijnzaad zorgt voor extra vezels. Met rauwe groene bladgroente en bosvruchten kan dit met gerust hart een krachtreceptje genoemd worden!

Recept Afdrukken
Tweekleurige powersmoothie
Porties
grote glazen
Ingrediënten
  • 100 g aardbeien vers of uit de diepvries
  • 100 g aalbessen
  • 11 verse munt + nog wat extra voor de afwerking
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 4 el water (bij bevroren bosvruchten)
  • 60 g spinazie
  • 300 g mango bevroren (of 300 g bevroren mango = 1 verse mango)
  • 150 ml water
  • 50 ml kokosmelk
  • 2 tl lijnzaad
Porties
grote glazen
Ingrediënten
  • 100 g aardbeien vers of uit de diepvries
  • 100 g aalbessen
  • 11 verse munt + nog wat extra voor de afwerking
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 4 el water (bij bevroren bosvruchten)
  • 60 g spinazie
  • 300 g mango bevroren (of 300 g bevroren mango = 1 verse mango)
  • 150 ml water
  • 50 ml kokosmelk
  • 2 tl lijnzaad
Instructies
  1. Combineer de aardbeien, aalbessen, munt en kokosbloesemsuiker in de blender en voeg een paar ijsblokjes toe. Werk je met bevroren aardbeitjes, laat deze dan eerst een tijdje ontdooien en voeg in plaats van het ijs 4 à 5 eetlepels water toe.
  2. Verdeel de rode bosvruchtenmengeling over twee glazen.
  3. Was de spinazie, pel en ontpit de mango.
  4. Mix vervolgens spinazie, mango, kokosmelk water, munt en lijnzaad in de blender. Giet deze groene mengeling langzaam over het rode fruitlaagje.
  5. Serveer met een ijslepel en een takje verse munt er bovenop.