In de warmere maanden van het jaar, grijp je ’s middags graag naar een lekker verse salade. Maar dan wel graag eentje die je ook echt vult. Deze salade zit vol smaak, eiwitten en gezonde vetten om je urenlang energie te geven.

Recept Afdrukken
Een vette maaltijdsalade
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 grote zoete aardappelen of 2 kleine
  • 1 avocado
  • 1/2 krop sla
  • 100 g spinazie
  • 1 bakje tuinkers
  • 1/2 citroen enkel het sap
  • olijfolie
  • 2 el mayonaise of kokosyoghurt
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • enkele kerstomaatjes
  • peper en zout naar smaak
Noten en zaden naar keuze, bijvoorbeeld
  • 2 el cashewnoten gehakt
  • 1 el pompoenpitten gehakt
  • 1 el zonnebloempitten gehakt
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 grote zoete aardappelen of 2 kleine
  • 1 avocado
  • 1/2 krop sla
  • 100 g spinazie
  • 1 bakje tuinkers
  • 1/2 citroen enkel het sap
  • olijfolie
  • 2 el mayonaise of kokosyoghurt
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • enkele kerstomaatjes
  • peper en zout naar smaak
Noten en zaden naar keuze, bijvoorbeeld
  • 2 el cashewnoten gehakt
  • 1 el pompoenpitten gehakt
  • 1 el zonnebloempitten gehakt
Instructies
  1. Kook de zoete aardappel in de schil in ruim water, of leg ze ongeschild in de oven tot ze gaar zijn. Dit hangt af van de dikte van je zoete aardappel (20-40 minuten), als je ze kan doorprikken met een vork is het goed.
  2. Bak het spek in de pan, gedurende ongeveer 4 minuten aan elke kant, tot het knapperig is.
  3. Terwijl de warme dingen garen, maak je de dressing met de citroen, olijfolie, mayonaise / yoghurt, verse peterselie en zout en peper naar smaak.
  4. Was de sla en spinazie. Snijd de avocado in reepjes. Stel je zaden en notenmengeling samen en hak deze wat fijner.
  5. Schik de bladgroenten op twee borden. Leg hier je (halve) zoete aardappel op. Snijd deze open en leg de spekjes en tuinkers erin. De avocadoschijfjes en kerstomaatjes leg je ernaast. Besprenkel het geheel met de zadenmengeling en giet de dressing eroverheen. Smakelijk!