Ik ging net even door mijn receptenarchief en wat zie ik? Heb ik ons recept voor gevulde paprika’s nog nooit gepost? Schandalig! Want dit is echt een van de makkelijkste en snelste recepten die ik ken, en nog lekker ook!

Bij deze dan maar…

Recept Afdrukken
Gevulde paprika's
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 paprika's
  • 400 g gemengd gehakt
  • 40 g zongedroogde tomaten fijn gesneden
  • 200 g spinazie (diepvries)
  • 40 g pijnboompitten geroosterd
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 paprika's
  • 400 g gemengd gehakt
  • 40 g zongedroogde tomaten fijn gesneden
  • 200 g spinazie (diepvries)
  • 40 g pijnboompitten geroosterd
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200° C
  2. Snij het hoedje van de paprika's, verwijder alle zaadjes
  3. Als de oven is opgewarmd, mag je de paprika's erin plaatsen voor 10 minuten
  4. Bak het gehakt rul
  5. Als je gehakt bijna klaar is, voeg je de spinazie, de helft van de pijnboompitjes en de tomaatjes toe
  6. Vul de paprika's met het mengsel, strooi de overige pijnboompitjes eroverheen en laat nog 10 tot 15 minuten garen in de oven.
Notities

Serveer de paprika's met bloemkoolrijst, of eet ze gewoon zo op. Ook heerlijk als restjeslunch!