Pannenkoeken met ei en banaan zijn heerlijk, maar soms wil je ook weleens wat anders. Hartige pannenkoeken bijvoorbeeld, die je kan gebruiken in een paleo lasagne. En geef toe, zien deze pannenkoeken er niet heerlijk uit?

Recept Afdrukken
Hartige pannenkoeken
Maaltijd Bijgerecht
Porties
pannenkoeken
Ingrediënten
  • 6 grote eieren
  • 237 ml amandelmelk (koop die niet in de winkel, maar maak ze gewoon zelf!)
  • 4 el kokosbloem (kan je vinden bij Puur Mieke)
  • 2 kokosolie baksoda gesmolten
  • 1/4 tl zeezout
Maaltijd Bijgerecht
Porties
pannenkoeken
Ingrediënten
  • 6 grote eieren
  • 237 ml amandelmelk (koop die niet in de winkel, maar maak ze gewoon zelf!)
  • 4 el kokosbloem (kan je vinden bij Puur Mieke)
  • 2 kokosolie baksoda gesmolten
  • 1/4 tl zeezout
Instructies
  1. Gooi alle ingrediënten in een kom, meng het grondig met een garde. Laat het mengsel 10 minuten staan zodat de kokosbloem het vocht kan absorberen, en mix het nogmaals
  2. Verwarm een pan (niet té heet! ik gebruikte stand 6) en laat een theelepel kokosolie smelten
  3. Neem een kleine pollepel en verdeel het deeg over de pan. Let op de pannenkoeken moeten echt zo dun mogelijk zijn, anders wordt het moeilijk om ze te draaien.
  4. Laat de onderkant een minuutje bakken tot de randjes omhoog komen, draai de pannenkoek om en laat nog 15 seconden verder bakken.
  5. Gooi je pannenkoek op een bord, en verdeel een nieuwe pollepel deeg over de pan. Je kan uit dit deeg ongeveer 10-12 pannenkoeken halen.

(Gebaseerd op een recept uit Against All Grain)

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000011318468″ name=”Against All Grain” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]