Heb je zin in een ander soort van brochette op de BBQ dit weekend? De combinatie van zoete ananas met de pittige marinade geeft een interessante smaakervaring, waar ook kinderen van houden.

Recept Afdrukken
Hawaiiaanse kipspiesjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
kipspiesjes
Ingrediënten
  • 300 g kipfilets
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 el mosterd (of een halve el, als je sterke mosterd gebruikt)
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 bosje lente uitjes
  • 2 schijven verse ananas 3 cm dikte
  • 1 snuifje paprikapoeder voor de afwerking
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
kipspiesjes
Ingrediënten
  • 300 g kipfilets
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 el mosterd (of een halve el, als je sterke mosterd gebruikt)
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 bosje lente uitjes
  • 2 schijven verse ananas 3 cm dikte
  • 1 snuifje paprikapoeder voor de afwerking
Instructies
  1. Neem een mengkom en roer gember, knoflook, zout, mosterd, olie en ahornsiroop goed door mekaar.
  2. Maak blokjes van de kipfilet en rol deze in de saus tot ze er aan alle kanten mee bedekt zijn. Laat enkele uren tot een dag marineren in de koelkast.
  3. Zet de oven op de grill-stand of maakt de barbecue aan.
  4. Was de pijpajuintjes en snij ze in grove stukken van ongeveer 5 cm.
  5. Schil de ananas en snijd in blokjes. Het middelste blokje gooi je weg, dat is te hard.
  6. Rijg de kip, ananas en pijpajuintjes op twee spiesjes en leg op de gril. Draai na 3 à 4 minuten om en laat de andere kant gaar worden.
  7. Om af te werken kan je de spiesjes lichtjes bestrooien met wat paprikapoeder.
Notities

Serveer met een groene salade, komkommertjes en bloemkoolrijst.