Ik moest het even googlen maar “Cacciatore” is blijkbaar Italiaans voor “jager”. Je zou dit dus ook Jagerskip kunnen noemen, al snap ik verder niet echt waarom. Maar wat maakt het ook uit, dit is een heerlijk lekker én simpel gerechtje om kip te bereiden.

Update: gelukkig kon de Italiaanse Candy ons wat meer uitleg verschaffen 🙂

Knipsel

Recept Afdrukken
Kip Cacciatore
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 el ghee
  • 680 g kippenbouten met bot en vel
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 ajuin fijn gesneden
  • 500 g champignons in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 el basilicum grof gesneden
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 el ghee
  • 680 g kippenbouten met bot en vel
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 ajuin fijn gesneden
  • 500 g champignons in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 el kappertjes
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 el basilicum grof gesneden
Instructies
  1. Verhit 2 el bakvet op middelhoog vuur in een diepe pan.
  2. Kruid de kip met peper en zout en bak de kip snel bruin aan elke kant. Zet daarna de kip aan de kant.
  3. In dezelfde pan voeg je de rest van het bakvet toe samen met de ajuin en peper, laat de ajuin glazig worden.
  4. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten.
  5. Voeg de look toe en roer tot het begint te geuren, voeg dan ook de kappertjes en tomaten toe.
  6. Voeg de kip opnieuw toe en doe er voldoende kippenbouillon bij om de kip helemaal te bedekken.
  7. Verlaag het vuur een beetje en laat het geheel sudderen tot de kip een interne temperatuur bereikt van ong 72°C, dat duurt ongeveer een halfuurtje.
  8. Serveer met de gehakte basilicum.
Notities

Tip!

  • Dit is lekker met bloemkoolrijst, een bedje van verse spinazie, puree of courgetti noedels
  • Laat het geheel een halfuurtje garen in de oven ipv in de pan, zo trekken de smaken er nog beter in
  • Maak extra veel, de dag erna smaakt dit zo mogelijk NOG lekkerder!