Deze Paleo Warmoesstoemp is ontstaan uit wat inspiratie en improvisatie. Vervang gerust de warmoes door andere groenten zoals wortelen, spinazie, prei. Ideaal te combineren met een lekkere boerenworst.

 

Recept Afdrukken
Paleo Stoemp
Maaltijd Bijgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 koolrabi
  • 5 grote bladeren warmoes spinazie kan ook
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 g spekreepjes
  • 4 lente uitjes versnipperd
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Maaltijd Bijgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 koolrabi
  • 5 grote bladeren warmoes spinazie kan ook
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 g spekreepjes
  • 4 lente uitjes versnipperd
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Instructies
  1. Zet een pot water op het vuur voor de bloemkool en koolrabi.
  2. Snij de bloemkool in roosjes, schil de koolrabi en snij hem in blokjes.
  3. Voeg wat zout aan het kokende water toe en kook beide groenten samen tot ze gaar zijn (15-tal minuten).
  4. Giet af en mix met de staafmixer de groenten tot een puree. Voeg naar smaak kokosmelk, ghee, peper en nootmuskaat toe om een smeuïge puree te maken.
  5. Zet ondertussen een pan op middelmatig vuur en bak je spekreepjes. (geen ghee nodig, trouwens)
  6. Was de warmoes, snij de stelen af de bladeren en hak ze in kleine stukjes. Snij ook de bladeren fijn maar hou ze apart van de stelen.
  7. Zet een pot op een middelmatig vuur en smelt wat ghee.
  8. Stoof eerst de stelen een paar minuten, voeg daarna de bladeren toe en stoof tot alles gaar is.
  9. Gooi de bloemkoolpuree, de gestoofde warmoes en de spekjes samen en meng alles door elkaar.
  10. Versnipper de lenteuitjes en meng ze door de stoemp.