1

Recept voor Papillot van schelvis op z’n Provençaals

Heerlijk van smaak en lekker licht op een zomerse dag, deze vis- en groentenpakketjes zijn een makkelijke maaltijd op zich. Je kan er altijd nog een fris slaatje bij serveren, met bladgroenten van het seizoen of avocadoschijfjes voor wat extra vet en smeuïgheid.

Wat heb je nodig voor 2 papillotten?

  • 200 à 300 gr schelvisfilet (2 stukken)
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 4 ontpitte olijfjes
  • 1 theelepel oregano
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • Snufje zeezout
  • Olijfolie naar smaak

Wat moet je doen?

  1. Leg twee vellen bakpapier klaar, of gebruik aluminiumfolie. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Spoel de schelvisfilets af, dep ze droog en leg ze op het papier.
  3. Snijd de tomaat, de ui en de olijven in dunne schijfjes. Snijd de courgette en de wortels in julienne (dunne reepjes).
  4. Schik de groenten op de vis. Strooi er de kruiden en het zout overheen en giet naar smaak olijfolie over het geheel.
  5. Sluit de pakketjes, leg ze op de bakplaat van je oven (of in een ovenschotel) en laat 10 à 15 minuten garen. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van je visfilets. Om te kijken of je vis gaar is, open je een pakketje en kijk je met een vork of het dikste deel van de vis volledig doorkookt is. Als het binnenin egaal wit van kleur is en makkelijk opent, zit je goed.
  6. Serveer de papillot meteen als ze gaar is, met wat verse peterselie en zwarte peper om naar smaak bij te kruiden.
Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
dvaernewyck - 28 augustus 2015

Leuk recept. 
Ik ga het vanavond eens proberen, maar dan op de barbecue, cavemanstyle!

Reply

Leave a Reply: