Als je een manier zoekt om meer van die gezonde omega-3 vetzuren in je dieet te verwerken, is deze pasta van vette vis een lekkere optie. Gebruik de visrillettes als een dip voor bij rauwkost, smeer op een Paleo crackertje of verwerk ze in een wrap. Handig voor de lunchbox! De roze “peperkorrels” zijn afkomstig van de Schinus terebinthifolius, geen echte peperboom, maar een Zuid-Amerikaanse struik verwant aan de cashewnoot. Ze geven een pittig-frisse toets aan je gerechten.

Recept Afdrukken
Visrillettes met roze peper
Maaltijd sausjes
Porties
potje
Ingrediënten
  • 1 blikje sardines *
  • 1 blikje makreelfilets *
  • 1 blikje zalm *
  • 1/2 citroen enkel het sap
  • 1,5 tl roze peperkorrels
  • 1/2 tl zout
  • 2 el mayonaise
Maaltijd sausjes
Porties
potje
Ingrediënten
  • 1 blikje sardines *
  • 1 blikje makreelfilets *
  • 1 blikje zalm *
  • 1/2 citroen enkel het sap
  • 1,5 tl roze peperkorrels
  • 1/2 tl zout
  • 2 el mayonaise
Instructies
  1. Combineer de drie vissoorten in een mengkom. Pers het citroensap erbij.
  2. Maal de roze peperkorrels in je vijzel in grove stukken.
  3. Meng de peperkorrels, het zout en de mayonaise bij de vis.
  4. Bewaar de vispasta in een afgesloten bokaal in de koelkast.
  5. Serveer met fijngesnipperde uitjes of een zelfgemaakte chutney.
Notities

*Koop vis die opgelegd is in water of olijfolie. Als je die laatste optie hebt gekozen, kan je de mayonaise achterwege laten.

visrilette-0427(Het recept voor de oercrackers die je ook op de foto ziet, vind je hier)