Knolseldersoep
Porties
4porties

Porties
4porties

Ingrediƫnten



  • olijfolie

  • 1grote


    ajuinenfijngehakt

  • 2tenen


    knoflookfijngehakt

  • 1middelgrote


    knolseldergeschild, in blokjes, plus wat extra om te garneren

  • 1,25l


    groentebouillon

  • 1takje


    peterseliefijngehakt



  • peper en zout

Instructies
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan, doe er de ui en de knoflook bij en bak ze glazig.

  2. Doe er de blokjes knolselder bij en laat ze 5 minuten meebakken.

  3. Giet er zoveel groentenbouillon bij dat alles onderstaat, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 10-15 minuten koken, of tot de blokjes knolselder gaar zijn.

  4. Mix de soep met een staafmixer en maak er een fluweelzachte soep van. Soep te dik? Voeg naar smaak extra groentebouillon toe.

  5. Voeg naar smaak peper, zout en peterselie toe.

  6. Bezoek of gewoon zin om je soep nog wat extra’s te geven? Snij je restjes knolselder in dunne reepjes en bak ze in hete ghee krokant. Strooi ze vlak voor het serveren over de soep.