Pesto van geroosterde paprika
Ingrediënten
  • 6rode paprika’s
  • 4el olijfolie
  • 2teentje knoflookgeperst
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 4el amandelengeroosterd
  • 4el koriandergehakt
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Leg de paprika’s op een bakplaat en rooster ze zo’n 15 à 20 min. in de oven tot er blaasjes op de schil komen en ze zwart worden.
  3. Doe de paprika’s in een zak of doos die je luchtdicht kan maken en laat ze 20 minuten afkoelen. Je kan vervolgens gemakkelijk de schil verwijderen.
  4. Verhit in een pannetje de olijfolie met de look en het paprikapoeder zodat de aroma’s vrijkomen. Doe dit mengsel vervolgens in de blender.
  5. Verwijder de schil en de zaadlijsten van de paprika’s.
  6. Doe het vruchtvlees van de paprika’s ook in de blender.
  7. Voeg de amandelen en de koriander toe en meng alles tot een puree.
  8. Kruid af met peper en zout.