Recept Afdrukken
Rode curry met kip
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 600 g kipfilets in blokjes gesneden (2 cm)
  • 1/2 l kokosmelk
  • 1 el rode currypasta
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 rode paprika geschild en zaadlijsten verwijderd, in grove stukken gesneden
  • 1 rode chilipeper overlangs doorgesneden en zaadjes verwijderd, in fijne stukjes
  • 200 g sperzieboontjes topjes en steeltjes verwijderd, in 2 gesneden
  • 1 stuk gember (4 cm), geraspt
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 limoen enkel het sap
  • 2 el vissaus
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • koriander
  • munt
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 600 g kipfilets in blokjes gesneden (2 cm)
  • 1/2 l kokosmelk
  • 1 el rode currypasta
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 rode paprika geschild en zaadlijsten verwijderd, in grove stukken gesneden
  • 1 rode chilipeper overlangs doorgesneden en zaadjes verwijderd, in fijne stukjes
  • 200 g sperzieboontjes topjes en steeltjes verwijderd, in 2 gesneden
  • 1 stuk gember (4 cm), geraspt
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 limoen enkel het sap
  • 2 el vissaus
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • koriander
  • munt
Instructies
  1. Verwarm de kokosmelk, de kippenbouillon, de rode currypasta en de limoenblaadjes al roerend in een pot.
  2. Voeg de geraspte gember, de stukken paprika, chili en boontjes toe.
  3. Laat enkele minuutjes koken.
  4. Voeg de blokjes kip toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  5. Meng de vissaus met de suiker en het limoensap en schenk het mengsel in de pot.
  6. Vlak voor het opdienen garneren met wat koriander en muntblaadjes.
Notities

Tip! Dit gerechtje is lekker met bloemkoolrijst, rauw of heel kort gebakken