Recept Afdrukken
Rode kool op oma’s wijze
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 stoofappel geschild en in stukken
  • kokosbloesemsuiker naar smaak, of honing
  • 1 rodekool
  • 1 ajuin in ringen
  • 3 el azijn
  • ghee
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 stoofappel geschild en in stukken
  • kokosbloesemsuiker naar smaak, of honing
  • 1 rodekool
  • 1 ajuin in ringen
  • 3 el azijn
  • ghee
Instructies
  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snij hem in 4 delen. Verwijder de dikke hoofdnerven en snij verder in dunnen plakken.
  2. Stoof de uienringen aan in wat ghee. Voeg er de rodekool, de azijn, 1 el kokosbloesemsuiker en 250 ml water aan toe.
  3. Doe de appelstukken bij de rodekool. Laat op een zacht vuur 30 à 40 minuten koken onder deksel, tot de rodekool zacht is. Roer ook regelmatig om.
  4. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra suiker toe.
  5. Serveer met braadworst.