Zoveel beter dan pesto uit een potje!

Recept Afdrukken
Rode pesto
Maaltijd sausjes
Porties
pot
Ingrediënten
  • 65 g macadamia noten 1 uur geweekt in water
  • 15 g basilicum
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 30 g tomatenpuree
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 ml extra vergine olijfolie
  • peper en zout
Maaltijd sausjes
Porties
pot
Ingrediënten
  • 65 g macadamia noten 1 uur geweekt in water
  • 15 g basilicum
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 30 g tomatenpuree
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 ml extra vergine olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een gladde saus krijgt.
  2. Doe de pesto in een potje en giet er een laagje olijfolie over. Zo bewaart ze langer.
Notities

Tip: Je kan pesto ook in een ijsblokjes vorm gieten en zo diepvriezen