Heerlijk vol van smaak en in een wip gemaakt, dit wordt een klassieker in je keuken!

Recept Afdrukken
Roodbaars met ham en boontjes met amandel-muntpesto
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 roodbaarsfilets
  • 2 sneetjes ham rauwe, in 4 reepjes
  • 4 blaadjes salie
  • 2 el olijfolie
  • 200 g groene boontjes
  • 2 el amandel-muntpesto
Voor de pesto
  • 50 g rucola
  • 50 g munt
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g amandelen liefst gepeld
  • 2 el citroenen (enkel het sap)
  • 100 ml olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • geroosterde amandelschilfers voor de afwerking
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 roodbaarsfilets
  • 2 sneetjes ham rauwe, in 4 reepjes
  • 4 blaadjes salie
  • 2 el olijfolie
  • 200 g groene boontjes
  • 2 el amandel-muntpesto
Voor de pesto
  • 50 g rucola
  • 50 g munt
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g amandelen liefst gepeld
  • 2 el citroenen (enkel het sap)
  • 100 ml olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • geroosterde amandelschilfers voor de afwerking
Instructies
  1. Blancheer de boontjes 3 minuten in kokend water en giet af.
  2. Maak de pesto door alle ingrediënten tesamen in een blender of hakmolentje te vermengen.
  3. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een pan en leg de roodbaarsfilets erin. Bestrooi met wat peper en zout. Leg de rauwe hamreepjes en de salie naast de visfilets in de pan.
  4. Laat 2 minuten bakken en keer dan de vis en ham voorzichtig om, bak nog eens 2 minuten aan de andere kant.
  5. Leg de roodsbaars op 2 borden, garneer met ham en salie. Schep de boontjes naast de vis en meng er 2 eetlepels pesto doorheen. Werk af met de geroosterde amandelschijfjes over het hele bord. Pronto!