Niets is zo leuk als een eenpansgerecht waar je helemaal warm van wordt. De restjes kan je gebruiken om morgen als ontbijt of lunch te eten. Dit gerecht is erg vullend op zich, maar je kan er ook nog groene bladgroenten bij serveren – wij vonden het erg lekker met wat andijvie erbij.

Recept Afdrukken
Runderstoofpotje vol groenten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 250 g runderstoofvlees
  • 2 ajuinen
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 g zoete aardappelen
  • 200 g aubergine (= ongeveer een halve aubergine)
  • 100 g wortelen (=een stevige wortel)
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1,5 tl currypoeder
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 70 g tomatenpuree uit blik
  • 1,5 tl appelciderazijn
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 glas water
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 250 g runderstoofvlees
  • 2 ajuinen
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 g zoete aardappelen
  • 200 g aubergine (= ongeveer een halve aubergine)
  • 100 g wortelen (=een stevige wortel)
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1,5 tl currypoeder
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 70 g tomatenpuree uit blik
  • 1,5 tl appelciderazijn
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 glas water
Instructies
  1. Verwarm 2 eetlepels olie in de pan en voeg de blokjes rundsvlees toe. Roer het vlees tot het aan alle kanten een tikkeltje bruin ziet en neem het dan uit de pan, zet even opzij.
  2. Voeg opnieuw twee lepels olie toe aan de pan. Snijd de uien in twee en snijd de helften vervolgens in drieën. Laat een minuutje stoven samen met de look.
  3. Schil intussen de wortel(s) en snijd in dikke schijven. Doe de stukken wortel en alle kruiden in de pan, roer om en laat vijf minuten stoven.
  4. Ondertussen schil je de zoete aardappels en hak je deze in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd ook de aubergine in schijfjes, die je halveert, bestrooi met wat zout en laat even uitlekken.
  5. Doe de stukken aubergine en zoete aardappel in de pan, samen met de tomatenpuree, appelazijn, peper, zout en een glas water.
  6. Voeg hierbij het vlees, goed mengen en het deksel op de pan doen. Laat 20 minuten stoven op een laag vuurtje. Kijk halverwege eens in de pan om zeker te zijn dat er nog genoeg vocht in is, zo niet voeg je wat water toe.
  7. Strooi de erwtjes erbij, roer weer om en sluit de pan opnieuw af. Laat nog eens 10 minuten stoven, de saus zal vanzelf indikken. Als het geheel te droog zou worden, kan je er nog wat water bijgieten.
  8. Test even of alles gaar is en proef de saus, desgewenst wat bijkruiden.