Een heerlijk bijgerecht dat je doet terugdromen naar die warme zomerdagen…

Recept Afdrukken
Salade met gegrilde aubergines
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de salade
  • 400 g kerstomaatjes in diverse kleuren, in partjes gesneden
  • 2 aubergines niet te groot, in dunne plakken
  • 1 granaatappel ontpit
  • 1 rode ajuin in halve ringen
  • 1 handvol bladpeterselie enkel de blaadjes, fijngesneden
  • 3 el sesamzaadjes
  • extra vergine olijfolie
Voor de dressing
  • 1 granaatappel ontpit, pitjes gemixt en gezeefd tot je enkel het sap overhoudt
  • 1 tl mosterd
  • 50 ml sesamolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl paprikapoeder
  • peer en zout
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de salade
  • 400 g kerstomaatjes in diverse kleuren, in partjes gesneden
  • 2 aubergines niet te groot, in dunne plakken
  • 1 granaatappel ontpit
  • 1 rode ajuin in halve ringen
  • 1 handvol bladpeterselie enkel de blaadjes, fijngesneden
  • 3 el sesamzaadjes
  • extra vergine olijfolie
Voor de dressing
  • 1 granaatappel ontpit, pitjes gemixt en gezeefd tot je enkel het sap overhoudt
  • 1 tl mosterd
  • 50 ml sesamolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl paprikapoeder
  • peer en zout
Instructies
  1. Maak de dressing door alle ingredienten te mengen. Klop goed los en kruid met peper en zout.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof.
  3. Verhit een grillpan en rooster de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin.
  4. Meng alle ingrediënten door elkaar en bestrooi met de sesamzaadjes.
  5. Lepel er de dressing over.