Ik heb salsa verde leren kennen in Mexico, dus ik dacht eigenlijk dat salsa verde per definitie met chili was, en super pikant. Blijkt dat het ook anders kan, gelukkig 🙂

Recept Afdrukken
Salsa verde
Maaltijd sausjes
Porties
Ingrediënten
  • 100 g peterselie takjes verwijderd
  • 4 el bieslook fijngesnipperd
  • 250 ml olijfolie
  • 4 el kappertjes
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 4 el citroensap
  • 2 tl dijon mosterd
  • 1/4 kleine rode ajuinen grof gehakt
  • 1 blikje ansjovis uitgelekt
  • 1 eidooier van een hardgekookt ei
  • gemalen zwarte peper om op smaak te brengen
Maaltijd sausjes
Porties
Ingrediënten
  • 100 g peterselie takjes verwijderd
  • 4 el bieslook fijngesnipperd
  • 250 ml olijfolie
  • 4 el kappertjes
  • 3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 4 el citroensap
  • 2 tl dijon mosterd
  • 1/4 kleine rode ajuinen grof gehakt
  • 1 blikje ansjovis uitgelekt
  • 1 eidooier van een hardgekookt ei
  • gemalen zwarte peper om op smaak te brengen
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een gladde saus hebt.
Notities

Je kunt de saus een weekje bewaren in de koelkast maar invriezen kan ook.

Lekker met geroosterde groenten