Mijn twee favoriete ingrediënten om mee te koken? Champignons en scampi’s. Al eet ik ze het liefste nog heel puur, zoals hier de scampi’s met look: eenvoudig maar oh zo lekker!

Recept Afdrukken
Scampi in de look
Maaltijd Hapje
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1/2 kg scampi maat 16/20 - gepeld en ontdarmd
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 3 el ghee
  • 75 g peterselie gehakt
  • peper en zout
Maaltijd Hapje
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1/2 kg scampi maat 16/20 - gepeld en ontdarmd
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 3 el ghee
  • 75 g peterselie gehakt
  • peper en zout
Instructies
  1. Verhit de olijfolie en de look in een pan op een medium vuur voor ongeveer 1 minuut.
  2. Voeg de scampi toe, kruid met peper en zout en bak ze ongeveer 2 minuten per zijde.
  3. Verhoog het vuur en voeg de boter toe. Als de boter heet is mag je de peterselie toevoegen. Bak verder tot de peterselie “crispy” is en de scampi mooi roze zijn met een bruin randje.
  4. Serveer met prikkertjes.