Dit is zo een hapje waar je niet genoeg van kan krijgen.

Recept Afdrukken
Scampi in saffraansaus
Maaltijd Hapje, Voorgerecht
Porties
hapjes
Ingrediënten
  • 4 sjalotjes heel fijn gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • 200 ml kokosmelk
  • kokosolie
  • 500 g scampi's gepeld en ontdarmd
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • bieslook gesnipperd
  • peper en zout
Maaltijd Hapje, Voorgerecht
Porties
hapjes
Ingrediënten
  • 4 sjalotjes heel fijn gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • 200 ml kokosmelk
  • kokosolie
  • 500 g scampi's gepeld en ontdarmd
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • bieslook gesnipperd
  • peper en zout
Instructies
  1. Doe de sjalotjes samen met de witte wijn in een pannetje en kook tot de witte wijn verdampt is.
  2. Bak ondertussen de scampi in wat kokosolie, kruid met peper en zout.
  3. Giet de kokosmelk bij de sjalotjes en kruid met de saffraan. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Giet de saus bij de scampi in de pan, garneer met de bieslook en serveer.
Notities

Tip: Je kunt dit gerechtje ook serveren als een voorgerechtje. Voor 15 hapjes heb je 6 voorgerechtjes!