Heb je een spiraalsnijder en maak je graag courgettepasta (ook wel courgetti of courgetti genoemd)? Zo niet, kan je dit gerecht ook zonder de pasta maken. Voor wie liever een andere smaak wil, probeer eens noedels te draaien van knolselder of zoete aardappels! Dit recept lijkt wat uitvoerig maar het is heel snel gemaakt.

Recept Afdrukken
Shangai zoodles
Porties
personen
Ingrediënten
  • 160 g groene boontjes
  • 400 g scampi's
  • 1 ei
  • 60 g wortelen
  • 100 g komkommer
  • 160 g shiitake
  • 200 g courgettes
  • 2 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 tl currypoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 el kokosaminos (optioneel)
  • 1 hand verse koriander
  • 1 hand zonnebloempitten geroosterd, voor de afwerking (optioneel)
Porties
personen
Ingrediënten
  • 160 g groene boontjes
  • 400 g scampi's
  • 1 ei
  • 60 g wortelen
  • 100 g komkommer
  • 160 g shiitake
  • 200 g courgettes
  • 2 lente uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 tl currypoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 el kokosaminos (optioneel)
  • 1 hand verse koriander
  • 1 hand zonnebloempitten geroosterd, voor de afwerking (optioneel)
Instructies
  1. Snijd de groene boontjes schuin aan in stukken van ongeveer 3 cm. Blancheer ze in een halve pan water in 3 minuten gaar, giet af en zet opzij.
  2. Schil de wortel en snijd in fijne julienne. Doe hetzelfde met de komkommer. Snijd de lente-uitjes in schuine schijfjes. Van de paddenstoelen maak je gewone schijfjes. Met je spiraalsnijder maak je de zoodles van de courgette.
  3. Rasp de gember en pers de knoflook in de pan met de kokosolie, voeg de lente-uitjes, het kerriepoeder en het uienpoeder toe en roerbak een halve minuut.
  4. Voeg nu de wortelen, paddenstoelen en garnalen toe en roerbak 2 minuten.
  5. Meng de komkommers erbij en giet de appelazijn en kokosamino’s in de pan, terwijl je blijft roeren.
  6. Proef en voeg zout toe naar smaak.
  7. Klop het ei los en roer het door je gerecht. Meteen daarna roer je ook de boontjes en de korianderblaadjes er doorheen.
  8. Roer voorzichtig je zoodles door de pan en laat 2 minuten opwarmen.
  9. Voor een extra knapperige toets kan je de zonnebloempitjes wat aanbraden in een pannetje zonder vetstof en deze eroverheen strooien.