Ken je dat, dat je een salade meeneemt naar het werk en de dressing alles zompig maakt? Je kan de dressing natuurlijk apart meenemen, maar hoeveel handiger is het om gewoon alles in een pot te doen? Dat kan als je goed stapelt, zoals in dit recept!

Recept Afdrukken
Sla in een potje
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de vinaigrette
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst of fijngehakt
  • 1 tl kokosaminos
  • 80 ml olijfolie
  • zout en peper
Voor het slaatje
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 200 g kipfilets
  • 1 avocado in blokjes
  • 4 eieren hardgekookt, in vier gesneden
  • 4 sneetjes gerookt spek krokant gebakken, in vier gesneden
  • 2 kroppen romeinse sla gehakt
  • 2 el bieslook gehakt
  • lookpoeder
  • 1 el limoensap
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de vinaigrette
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst of fijngehakt
  • 1 tl kokosaminos
  • 80 ml olijfolie
  • zout en peper
Voor het slaatje
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 200 g kipfilets
  • 1 avocado in blokjes
  • 4 eieren hardgekookt, in vier gesneden
  • 4 sneetjes gerookt spek krokant gebakken, in vier gesneden
  • 2 kroppen romeinse sla gehakt
  • 2 el bieslook gehakt
  • lookpoeder
  • 1 el limoensap
  • peper en zout
Instructies
  1. Maak een vinaigrette van de azijn, mosterd, look, kokosaminos en voeg er dan geleidelijk de olijfolie aan toe (al roerend) tot je een mooie emulsie krijgt. Kruid af met peper en zout.
  2. Kruid de kipfilet met lookpoeder, peper en zout en bak ongeveer 8 minuten aan elke kant zodat je kipfilet goed doorbakken is. Leg apart en laat afkoelen voor je de filet in blokjes snijdt.
  3. Roer de avocadoblokjes door het limoensap (zo voorkom je dat de avocado gaat verkleuren)
  4. Doe 2 el vinaigrette in een bokaal, voeg de tomaatjes doe en daarna alle andere ingrediënten. Zorg dat de sla niet in de vinaigrette komt te liggen omdat deze dan slap wordt.
  5. Lunchtijd? Goed schudden en keer om in een groot bord. Smakelijk!