Recept Afdrukken
Slaatje met eendenborstfilet
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 zakje gemengde jonge sla
  • 100 g gerookte eendeborstfilet
  • 2 appels (jonagold, in schijven van 1 cm)
  • ghee of kokosolie
  • appelciderazijn
  • olijfolie
  • 6 walnoten gehakt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 zakje gemengde jonge sla
  • 100 g gerookte eendeborstfilet
  • 2 appels (jonagold, in schijven van 1 cm)
  • ghee of kokosolie
  • appelciderazijn
  • olijfolie
  • 6 walnoten gehakt
Instructies
  1. Schik de sla in twee borden (maak er een bergje van)
  2. Bak de schijfjes appel in een pan met wat ghee of kokosolie
  3. Maak ondertussen met 1 el appelciderazijn en 3 el olijfolie een vinaigrette om er de sla mee te besprenkelen
  4. Als de appeltjes beginnen te verkleuren mag je ze even omdraaien
  5. Besprenkel de appeltjes met wat appelciderazijn
  6. Schik de gebakken appeltjes samen met de reepjes eendeborstfilet op het bergje sla
  7. Strooi er wat gehakte walnootjes over