Raapjes ? Wat moet je daar nu mee … . Neem deze zoete groente eens mee uit de supermarkt en combineer ze met pompoen tot een heerlijk herfstsoepje. Met wat currypoeder geef je een extra touch aan je soep. Ideaal wanneer je eens “iets anders” op tafel wil zetten.

Recept Afdrukken
Soep van raapjes en pompoen
Maaltijd Soep
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 25 min
Porties
porties
Ingrediënten
  • 400 g raap
  • 600 g pompoen
  • 2 ajuinen
  • 2 groentebouillon
  • 1,5 l water je kan ook wat minder water bij doen als je dikkere soep wil hebben
  • 1 el currypoeder
  • peper
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie om te stoven
Maaltijd Soep
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 25 min
Porties
porties
Ingrediënten
  • 400 g raap
  • 600 g pompoen
  • 2 ajuinen
  • 2 groentebouillon
  • 1,5 l water je kan ook wat minder water bij doen als je dikkere soep wil hebben
  • 1 el currypoeder
  • peper
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie om te stoven
Instructies
  1. Snij de uien fijn. Was de raapjes en snij ze in blokjes. Schil de pompoen en snij ze in blokjes.
  2. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de raapjes, de pompoen en de bouillonblokjes toe.
  3. Strooi er wat currypoeder over en laat 5-10 minuten zachtjes stoven.
  4. Voeg het water toe en laat nog 20 minuten zachtjes koken onder het deksel.
  5. Vervolgens voeg je nog één eetlepel currypoeder toe en pureer je de soep met een staafmixer.
  6. Kruid met peper en een snuifje zout.
  7. Wil je de soep extra glad, mix ze dan in een blender.