Voel je de zomer al terugkomen als je kijkt naar dit zonnige soepje?

Recept Afdrukken
Spaanse uiensoep
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • ghee
  • 2 grote ajuinen grof gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 capsule saffraan
  • 50 g amandelmeel
  • 750 ml kippenbouillon
  • 60 ml sherry
  • 2 el amandelschilfers geroosterd
  • peterselie gesnipperd voor de afwerking
  • peper en zout
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • ghee
  • 2 grote ajuinen grof gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 capsule saffraan
  • 50 g amandelmeel
  • 750 ml kippenbouillon
  • 60 ml sherry
  • 2 el amandelschilfers geroosterd
  • peterselie gesnipperd voor de afwerking
  • peper en zout
Instructies
  1. Bak de gesnipperde ajuinen op een zacht vuurtje gaar in de ghee.
  2. Voeg er dan de look, saffraan en het amandelpoeder aan toe en laat nog enkele minuutjes zachtjes stoven. Blijf regelmatig omscheppen.
  3. Giet de bouillon en de sherry erbij en breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje nog 10 minuutje pruttelen.
  4. Mix de soep in een blender en warm hem daarna eventueel nog wat op. (niet meer laten koken!)
  5. Kruid af met peper en zout.
  6. Serveer de soep met de amandel schilfers en wat peterselie in kommetjes.

 

Oprichter van Paleo.be / Gezondheidscoach / Bourgondiër in hart en nieren / Zot van hele dikke boeken, mijn lief Gerrit en champignons.