Heerlijk zacht vlees, goed gekruid en met lekker veel groentjes, samen een hartverwarmende maaltijd op zo’n heerlijk herfstige dag!

Recept Afdrukken
Stoofpotje van varkensvlees en aubergine
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g varkenshaasjes in plakjes van 3 cm
  • 400 g aubergine in blokjes van 3 cm gesneden
  • 4 el ghee
  • 8 lente uitjes
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 tl komijn
  • tapiocabloem gemengd met peper en zout
  • 15 cl appelciderazijn
  • 125 ml water
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el amandelen geroosterd, fijn gehakt
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g varkenshaasjes in plakjes van 3 cm
  • 400 g aubergine in blokjes van 3 cm gesneden
  • 4 el ghee
  • 8 lente uitjes
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 tl komijn
  • tapiocabloem gemengd met peper en zout
  • 15 cl appelciderazijn
  • 125 ml water
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el amandelen geroosterd, fijn gehakt
Instructies
  1. Bak de aubergines in porties in een hoge pan met de kokosolie of ghee op een hoog vuur, voeg eventueel nog extra vetstof toe. Haal de aubergines uit de pan en zet ze apart.
  2. Snij de lenteuitjes in de lengte in vier en bak ze even aan. Voeg de tomaten, look en komijn toe en bak nog enkele minuutjes.
  3. Meng het varkensvlees met de gekruide bloem. Klop de overtollige bloem af.
  4. Bak het vlees in porties op een hoog vuur.
  5. Neem het vlees uit de pan en giet er de cider in, schraap alle aanbaksels los en laat enkel minuutjes koken. Giet er het water bij.
  6. Voeg de lenteuitjes en de de tomaat en het varkensvlees toe. Kruid met peper en zout en het takje rozemarijn
  7. Laat 20 minuutjes sudderen met het deksel schuin op de pan
  8. Leg de aubergine er bovenop, plaats het deksel terug en laat nog 25 min. stoven.
  9. Voor het serveren de amandelen eronder mengen.