Met dit voorgerechtje ga je zeker scoren op je volgende etentje! Je kan het in kleinere porties ook serveren als aperitiefhapje, en met een groene salade erbij is het ook een lekkere lunch.

Recept Afdrukken
Tartaar van rode biet met gerookte paling en appeltjes
Maaltijd Voorgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 160 g gerookte paling
  • 1 rode biet gekookt, in kleine blokjes
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 4 augurken opgelegd, fijn gehakt
  • 2 el peterselie gehakt
  • enkele blaadjes peterselie voor de afwerking
  • 1/2 appel granny smith, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl appelciderazijn of witte wijnazijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 el citroenen
  • tabasco (naar smaak)
  • 1 tl coconut aminos
  • 1 tl mierikswortel geraspt
  • 2 el amandelmelk gemengd met 1 tl mayonaise
Maaltijd Voorgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 160 g gerookte paling
  • 1 rode biet gekookt, in kleine blokjes
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 4 augurken opgelegd, fijn gehakt
  • 2 el peterselie gehakt
  • enkele blaadjes peterselie voor de afwerking
  • 1/2 appel granny smith, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl appelciderazijn of witte wijnazijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 el citroenen
  • tabasco (naar smaak)
  • 1 tl coconut aminos
  • 1 tl mierikswortel geraspt
  • 2 el amandelmelk gemengd met 1 tl mayonaise
Instructies
  1. Meng de blokjes rode biet met het sjalotje, peterselie, appelblokjes en de augurken.
  2. Voeg de coconut aminos, tabasco, mayonaise, citroensap en azijn toe en meng alles goed door elkaar. Eventueel bijkruiden met peper en zout.
  3. Voeg de mierikswortel bij het mengsel van amandelmelk en mayonaise, kruiden met peper en zout.
  4. Verdeel het rodebietmengsel over de borden met een dresseerring.
  5. Schik er de reepjes paling op.
  6. Werk af met een toefje mengeel met mierikswortel en enkele blaadjes peterselie.