Recept Afdrukken
Thaise wortelsoep
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2,5 l kippenbouillon vers (en warm)
  • 10 wortelen grote, geschild en in schijfjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in grove stukken gesneden
  • 2 ajuinen grof gesneden
  • 1 teentje knoflook gepeld en gekneusd
  • 1/4 l kokosmelk
  • 1 el currypoeder (rode is ook goed)
  • 1 bouquet garni van tijm en laurier
  • 1 rode chilipeper fijn gesnipperd en ontdaan van zaadlijsten
  • koriander
  • kokosolie
  • 1 restje Kip van de bouillon (gesneden of gescheurd)
  • peper en zout
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2,5 l kippenbouillon vers (en warm)
  • 10 wortelen grote, geschild en in schijfjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in grove stukken gesneden
  • 2 ajuinen grof gesneden
  • 1 teentje knoflook gepeld en gekneusd
  • 1/4 l kokosmelk
  • 1 el currypoeder (rode is ook goed)
  • 1 bouquet garni van tijm en laurier
  • 1 rode chilipeper fijn gesnipperd en ontdaan van zaadlijsten
  • koriander
  • kokosolie
  • 1 restje Kip van de bouillon (gesneden of gescheurd)
  • peper en zout
Instructies
  1. Neem een ruime pot en stoof de uitjes aan in de kokosolie.
  2. Laat ook het hele, gekneusde teentje look even mee stoven. Zorg dat de uien niet bruin worden.
  3. Voeg de selder en de wortelschijfjes toe en laat enkele minuutjes mee stoven, regelmatig roeren.
  4. Giet de warme kippenbouillon bij de groenten en leg de bouquet garni in de soep.
  5. Laat onder deksel 30 minuten zachtjes koken.
  6. Verwijder het bouquet garni en mix de soep heel fijn.
  7. Als de soep te dik is kun je nog wat kippenbouillon toevoegen.
  8. Voeg de kokosmelk, het fijngesnipperde pepertje en de gele curry toe aan de soep en roer nog even om.
  9. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  10. Serveer in een bord en garneer met enkele blaadjes koriander en stukjes kip.