Ik dacht vroeger altijd dat soep maken veel werk en lang wachten was, maar blijkt dat dat totaal niet klopt! Deze tomaat-paprikasoep bijvoorbeeld heb je klaar op 20 minuten!

Recept Afdrukken
Tomaten – Paprikasoep
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 grote ajuinen gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode chilipeper fijn gehakt zonder de zaadjes
  • 2 rode paprika's geschild, ontdaan van zaadlijsten, in blokjes gesneden
  • 1,2 kg tomatenblokjes in blik
  • 1,5 l groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • peper en zout
  • kokosolie of ghee
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 grote ajuinen gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode chilipeper fijn gehakt zonder de zaadjes
  • 2 rode paprika's geschild, ontdaan van zaadlijsten, in blokjes gesneden
  • 1,2 kg tomatenblokjes in blik
  • 1,5 l groentebouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • peper en zout
  • kokosolie of ghee
Instructies
  1. Stoof de ui, look, chilipeper en de paprika aan in de vetstof
  2. Voeg de bouillon toe en laat een 10tal minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog een vijftal min. koken.
  4. Mix de soep, kruid af met peper en zout.
  5. Voeg de kokosmelk toe en serveer.