Dit supersimpele aperitiefhapje (of in grotere hoeveelheden, voorgerechtje) scoort bij iedereen! Gezien bij Pascale Naessens, Mijn Pure Keuken.

[bol_product_links block_id=”bol_59122f921d3d8_selected-products” products=”1001004011704053″ name=”Mijn pure keuken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Recept Afdrukken
Tonijn Tapenade
Maaltijd Hapje, Voorgerecht
Porties
hapjes
Ingrediënten
  • 200 g tonijn (rauw)
  • 1 hand pijnboompitten
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper en zout
Maaltijd Hapje, Voorgerecht
Porties
hapjes
Ingrediënten
  • 200 g tonijn (rauw)
  • 1 hand pijnboompitten
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper en zout
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitten in een droog pannetje
  2. Strooi de geroosterde pijnboompitten in een vijzel en stamp ze in grove brokjes. Het moet een grof mengsel zijn, maak er dus geen poeder van. Voeg 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico azijn toe. Kruid af met peper en zout.
  3. Snij de tonijn in rechte plakjes van een halve centimeter dik.
  4. Bestrooi de stukjes tonijn met wat tapenade.
Notities

Je kunt van dit hapje ook een voorgerechtje maken door 80g tonijn per persoon i.p.v. 20g per persoon.