Recept Afdrukken
Valentijnssoepje
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ajuinen fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 el gember fijngesneden
  • 700 g rode bieten (voorgekookt), in kleine blokjes gesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 180 ml kokosmelk
  • peper en zout
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ajuinen fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 el gember fijngesneden
  • 700 g rode bieten (voorgekookt), in kleine blokjes gesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 180 ml kokosmelk
  • peper en zout
Instructies
  1. Verhit wat olijfolie op een zacht vuurtje en bak de ajuin glazig.
  2. Voeg de look en gember toe en laat even bakken tot de geuren goed vrijkomen, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de blokjes rode biet en bouillon toe en breng je soep aan de kook.
  4. Aangezien je bietjes voorgekookt zijn, kan je eigenlijk meteen de soep mixen. Voeg daarna ook de kokosmelk toe en roer even goed door.
Notities

Ook een hartje maken in de soep? Dat is het makkelijkste met een klein theelepeltje. Neem wat kokosmelk op je lepel en leg die dan heel voorzichtig in de soep. Daarna kan je met het puntje van de lepel vanuit de druppel een hartje tekenen.