Recept Afdrukken
Varkensfilet met kruiden en gepofte aardappel
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 800 g varkenshaasjes
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 50 g amandelen gemalen
  • 2 el dragon gehakt
  • 4 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml witte wijn
  • olijfolie
  • ghee
  • peper en zout
  • keukentouw
  • aluminiumfolie
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 800 g varkenshaasjes
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 50 g amandelen gemalen
  • 2 el dragon gehakt
  • 4 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml witte wijn
  • olijfolie
  • ghee
  • peper en zout
  • keukentouw
  • aluminiumfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Was de zoete aardappelen en dep ze droog.
  3. Prik met een vork enkele gaatjes in de aardappelen
  4. Leg ze op een rooster in de oven (hou nog wat plaats over in de oven voor het varkenshaasje) voor 45min. Je kunt de gaarheid controleren met een vork.
  5. Mix in de blender de platte peterselie, salie, look en de gemalen noten samen met 50 g ghee.
  6. Voeg de dragon toe en kruid met peper en zout
  7. Snij de filets overlangs door tot je ze kunt openvouwen
  8. Smeer de kruidenpasta op het vlees
  9. Vouw het vlees dicht en bind het met keukentouw
  10. Kruid het vlees met peper en zout
  11. Bak het vlees goudbruin langs alle kanten in een hete braadpan (met hitte bestendige steel) met wat ghee. Zet vervolgens een 10-tal minuutjes in de oven.
  12. Haal het vlees uit de pan en rol het in aluminiumfolie, laat 10 minuten rusten
  13. Deglaceer de braadpan met de witte wijn en klop de saus daarna op met een klontje ghee.
  14. Snij het vlees in dikke plakken en dien op met de gepofte aardappelen en de saus.