Ik ben helemaal gek op champignons, en zoek altijd nieuwe manieren om ze toe te voegen aan mijn maaltijden, hier zijn ze heerlijk met een zacht varkenshaasje.

Recept Afdrukken
Varkenshaasje met jagersaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 800 g varkenshaasjes
  • verse zilveruitjes een half uurtje geweekt in water, daarna gepeld
  • 1 scheutje rode wijn
  • 100 ml rundsfond
  • 250 g champignons gekuist en in kwartjes
  • 200 g gerookt spek in fijne reepjes
  • 2 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • ghee
  • 1 tl tapiocabloem of arrowroot opgelost in een kopje water
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 800 g varkenshaasjes
  • verse zilveruitjes een half uurtje geweekt in water, daarna gepeld
  • 1 scheutje rode wijn
  • 100 ml rundsfond
  • 250 g champignons gekuist en in kwartjes
  • 200 g gerookt spek in fijne reepjes
  • 2 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • ghee
  • 1 tl tapiocabloem of arrowroot opgelost in een kopje water
  • peper en zout
Instructies
Maak eerst de saus
  1. Glaceer de zilveruitjes op een matig vuur in wat ghee. Het is de bedoeling dat ze lichtjes bruinen.
  2. Voeg de spekreepjes toe en bak nog een vijftal minuutjes
  3. Voeg de paddestoelen toe
  4. Giet de rode wijn erbij samen met de laurier en de takjes tijm en laat koken tot de alcohol eruit is. Voeg vervolgens de fond eraan toe.
  5. Laat nog wat pruttelen op een matig vuurtje tot alle ingrediënten gaar zijn. Voeg indien nodig wat vocht toe.
  6. Bind de saus met de opgeloste tapioca door ze geleidelijk toe te voegen tot de gewenste dikte
Bereid nu het vlees
  1. Oven voorverwarmen op 170°C.
  2. Geef de varkenshaasjes wat kleur door het aan alle zijden een tweetal minuten te bakken in ghee.
  3. Leg het vlees in een ovenschaal en bak het nog een 12-tal minuutjes in de oven.