Dit is een van de receptjes uit Paleo voor Beginners, vorig jaar een dikke hit in ons kerstmenu én op het kerstfeest bij de familie!

Recept Afdrukken
Varkenshaasje met tomatenfondue
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 kleine varkenshaasjes (+/- 400 g per stuk)
  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 8 grote tomaten gepeld, in 4 gesneden, ontpit
  • 4 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el tijm fijngesnipperd
  • 1,5 dl olijfolie
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 kleine varkenshaasjes (+/- 400 g per stuk)
  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 8 grote tomaten gepeld, in 4 gesneden, ontpit
  • 4 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el tijm fijngesnipperd
  • 1,5 dl olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid het varkensvlees met peper en zout. Rol elk varkenshaasje in 4 plakjes gedroogde ham. Druk goed aan.
  3. Leg de rolletjes varkensvlees in een braadslede. Gaat het vlees in de oven, ongeveer 20-25 minuten.
  4. Verhit de olijfolie en voeg er de sjalotjes aan toe. Laat ze even aanstoven zonder dat ze bruin worden.
  5. Voeg de tomatenkwartjes en de geperste look toe. Laat sudderen (5 à 10 minuten) tot de tomaatjes gaar zijn. Kruid af met peper, zout en tijm.
  6. Haal het vlees uit de oven en laat het eventjes rusten. Snij in medaillons
Notities

Lekker met knolselderpuree!