Op warme zomerdagen of als voorafje bij de barbecue is deze fruitige koude soep ideaal. Ze is bovendien prachtig om te zien als je ze serveert in de uitgeholde schil van de watermeloen zelf. Gerrit bracht zelfs minimeloenen mee, zodat we ze als kommetje konden gebruiken zoals je op de foto kan zien, super leuk als je gasten wil verrassen met een toffe presentatie!

Recept Afdrukken
Verfrissende gazpacho van watermeloen
Maaltijd Soep
Porties
porties van 1,5 l
Ingrediënten
  • 1/2 watermeloen (1,5 kilo)
  • 300 g tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ajuin
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el wijnazijn
  • 1 tl tijm
  • 1 hand basilicum + enkele blaadjes voor de afwerking
  • bieslook voor de afwerking
Maaltijd Soep
Porties
porties van 1,5 l
Ingrediënten
  • 1/2 watermeloen (1,5 kilo)
  • 300 g tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ajuin
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el wijnazijn
  • 1 tl tijm
  • 1 hand basilicum + enkele blaadjes voor de afwerking
  • bieslook voor de afwerking
Instructies
  1. Neem een halve watermeloen en snij met een groot mes verticaal langs de binnenkant van de schil rondom het vruchtvlees los, net zoals je zou doen bij een halve grapefruit. Dan snij je een kruis in het vruchtvlees en dit herhaal je, zodat er acht parten ontstaan. Met een eetlepel kan je het vruchtvlees nu helemaal uit de schil los lepelen. De schil bewaar je.
  2. Hak de verse tomaten gehakt, een halve paprika, een halve komkommer en de helft van de ui in grove stukken.
  3. Combineer deze in je blender samen met de watermeloen, de kruiden, het zout en de azijn. Giet er een scheutje water bij en mix alles tot een glad soepje.
  4. Bewaar deze mengeling minstens een uurtje in de koelkast.
  5. Hak de rest van de paprika, ui en komkommer in fijne stukjes.
  6. Als de gazpacho voldoende is afgekoeld, giet je hem in de uitgeholde watermeloenschil en schep je de fijngehakte groenten erbij. Werk af met verse basilicum en bieslook. Heb je een grote watermeloen, dan kan je die op tafel zetten als serveerkom, heb je kleine meloenen gekocht dan gebruik je ze als soepkommetjes zoals wij hierboven op de foto deden.