Toen ik een paar weken geleden voor het eerst een testworkshop organiseerde bij familieleden heb ik ongelofelijk lang getwijfeld welke gerechten ik zou serveren. Het idee was dat het dagelijkse kost moest zijn, dus heel simpel en makkelijk klaar te maken. Maar nu moet je weten dat mijn familie enorme bourgondiërs zijn, en hun standaard van lekker eten die ligt superhoog. Dat was natuurlijk ook waarom ik mijn workshop bij hen zou doen, ik hou wel van een portie stevige kritiek, daar kan ik tenminste wat mee. Maar goed, op voorhand zorgt dat dus vooral voor een stevige portie faalangst ???? Uiteindelijk koos ik voor 2 receptjes, die qua opbouw heel gelijkaardig zijn, maar qua smaken ongelofelijk verschillend. Het eerste recept waren kipfajita’s, heerlijk voor kinderen en het tweede was dit recept voor Vietnamese sla bootjes, uit Nom Nom Paleo. Gelukkig waren beide recepten een groot succes, missie geslaagd. Oef!

Recept Afdrukken
Vietnamese slabootjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 kleine sjalotjes
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 tl vissaus
  • 2 tl limoensap (vers)
  • 2 lente uitjes
  • 2 el koriander fijn gesneden
  • 1 tl munt fijn gesneden
  • 2 el basilicum fijn gesneden
  • 1/2 groene appel fijn gesneden
  • snel gepekelde wortelen (LINK)
  • sriracha (LINK)
  • 2 kroppen ijsbergsla
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 el kokosolie
  • 1 kleine sjalotjes
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 tl vissaus
  • 2 tl limoensap (vers)
  • 2 lente uitjes
  • 2 el koriander fijn gesneden
  • 1 tl munt fijn gesneden
  • 2 el basilicum fijn gesneden
  • 1/2 groene appel fijn gesneden
  • snel gepekelde wortelen (LINK)
  • sriracha (LINK)
  • 2 kroppen ijsbergsla
Instructies
  1. Smelt de kokosolie in een pan, voeg de sjalotjes toe met een snuifje zout. Sauteer tot ze glazig zijn.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul
  3. Voeg de gember en look toe, laat het bakken tot het geurig is
  4. Kruid met vissaus, limoensap en peper
  5. Haal het mengsel van het vuur af, voeg de appelstukjes en gehakte kruiden toe en meng goed.
  6. Serveer in een slablad met een topping van gepekelde wortelen en een lepel sriracha saus.
Notities

Als je dit recept voor het eerst maakt, hou er dan rekening mee dat het even duurt voor de Paleo Sriracha klaar hebt. Gelukkig is de hoeveelheid vrij groot, dus ik vries de overschot sriracha altijd gewoon in, zodat ik volgende keer snel deze sla bootjes kan klaarhebben.