Worst, appelmoes en patatten is al generaties lang dé kampklassieker, mijn vader spreekt er nog steeds van. Maar kan je deze kampklassieker ook paleoniseren? Natuurlijk! Vandaag op het menu: Paleo-WAP!

Recept Afdrukken
WAP (de kampklassieker)
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 300 g zoete aardappelen geschild, in blokjes
  • 1 appel in blokjes
  • 2 el ghee
  • 2 tl ghee
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl fijn zeezout
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (optioneel)
  • 2 worsten gaar gebakken in wat ghee
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 300 g zoete aardappelen geschild, in blokjes
  • 1 appel in blokjes
  • 2 el ghee
  • 2 tl ghee
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl fijn zeezout
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (optioneel)
  • 2 worsten gaar gebakken in wat ghee
Instructies
  1. Verhit een anti-kleefpan met de ghee. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en strooi er het zout over. Roerbak even door.
  2. Verlaag het vuur en bedek de pan met een deksel voor een tweetal minuten. Tussendoor even roeren en verder garen onder gesloten deksel voor 2 minuten.
  3. Haal het deksel eraf en bak verder op een iets hoger vuur tot de aardappel begint te kleuren en gaar wordt.
  4. Voeg de appelblokjes toe met de 2 resterende tl ghee. Indien gewenst kun je nu de kokosbloesemsuiker toevoegen.
  5. Bak verder tot zowel de aardappelen en appelen een kleurtje hebben en gaar zijn (zet indien nodig het vuur wat zachter.)
  6. Serveer met een gebakken worst.