Probeer dit papje eens voor een warm winters ontbijtje dat doet denken aan de havermout van je kinderjaren.

Recept Afdrukken
Warme ontbijtpap zonder granen
Maaltijd Ontbijt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 g cashewnoten
  • 100 g amandelen
  • 50 g kokosrasp
  • 1 banaan
  • 200 ml kokosmelk amandelmelk kan ook, of half om half
  • 50 ml water
  • 1/2 tl kaneel
  • cacaopoeder optioneel, voor de afwerking
  • gedroogde cranberries of gojibessen, voor de afwerking
Maaltijd Ontbijt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 g cashewnoten
  • 100 g amandelen
  • 50 g kokosrasp
  • 1 banaan
  • 200 ml kokosmelk amandelmelk kan ook, of half om half
  • 50 ml water
  • 1/2 tl kaneel
  • cacaopoeder optioneel, voor de afwerking
  • gedroogde cranberries of gojibessen, voor de afwerking
Instructies
  1. Weeg de noten af en maal ze fijn in een hakmolentje of keukenmachine.
  2. Warm de amandel- of kokosmelk met het water op in een klein steelpannetje, voeg het notenmengsel toe.
  3. Snijd de banaan in schijfjes, voeg toe aan de pan en prak met een vork tot moes . Roer de kaneel door de pap en dek af.
  4. Laat even opkoken en dan 10 minuten verder pruttelen op een lager vuurtje. Als je de pap graag wat vaster wilt, kook dan even verder zonder deksel. Heb je het liever vloeibaar, dan kan je wat water toevoegen.
  5. Werk af met kokosrasp, cacaopoeder en om het extra luxe te maken wat gedroogde veenbessen of gojibessen of rood fruit zoals op de foto.
Notities

Wie het graag zoeter heeft, kan er wat honing overheen druppelen of achteraf een handvol frambozen toevoegen.