Elke dag krijg ik mailtjes van mensen die wel met Paleo wil beginnen, maar ze hebben geen tijd, maar hun man en kinderen doen niet mee, maar ze zijn verslaafd aan koekjes, maar ze hebben geen wilskracht, maar, maar, maar, … Ik kom er soms een beetje gek van 🙂

Natuurlijk maken al die excuses het niet makkelijker om aan Paleo te beginnen, maar eerlijk gezegd: iedereen heeft wel iets. En als ik kijk naar de succesverhalen, dan is het niet alsof zij allemaal een makkelijke rit hebben gehad. Iedereen die succesvol Paleo invoert in zijn of haar leven heeft excuses moeten overwinnen, zonder uitzondering. En ja, soms gaat dat met vallen en opstaan, want het leven wordt niet plots rustig omdat je begint met Paleo natuurlijk, het blijft gewoon zijn volle gang gaan.

Het ding is: excuses zitten in je hoofd. Met de juiste motivatie maak je van elk excuus een uitdaging. Een uitdaging waar we samen een oplossing kunnen voor vinden.

Dat is waar ik jou bij kan helpen: Hoe ga je om met een jarige collega die geen neen aanvaardt wanneer ze langskomt met de taart? Hoe ga je om met een schoonmoeder die met zoveel liefde een pastaschotel heeft klaargemaakt? Hoe ga je om met een partner die wantrouwig kijkt naar jouw nieuwe eetgewoontes? Hoe ga je om met zin in een stuk chocolade-met-hazelnootjes? Hoe ga je om met een drukke werkweek zonder tijd om echt te koken? Hoe kan je lekker en gezond eten, en toch binnen budget blijven?

In deze blogposts vind je alvast heel wat oplossingen:

Wil je liever mijn hulp bij het uitdenken van een oplossing op maat? Dan kan je nu starten met persoonlijke coaching, of budgetvriendelijker:  deelnemen aan 100%Paleo. 30 dagen lang gaan we dan samen aan de slag en krijg je niet alleen steun en tips van mij, maar ook van alle andere (ex-)deelnemers die in hetzelfde schuitje zitten als jij (of daar ooit gezeten hebben).

En als je twijfelt of ik je wel kan helpen, stuur me dan gewoon even een mailtje op twijfels@paleo.be – ik weet zeker dat ik je op weg kan helpen 🙂