Deze pittige en verrassende salsa is ideaal als bijgerechtje of om over een cracker te verdelen.

Recept Afdrukken
Watermeloensalsa met chili en tomaat
Maaltijd Bijgerecht
Porties
Ingrediënten
  • 1/8 watermeloen
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ajuin
  • 1 el zongedroogde tomaten
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 el chilisaus
  • peper en zout
Maaltijd Bijgerecht
Porties
Ingrediënten
  • 1/8 watermeloen
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ajuin
  • 1 el zongedroogde tomaten
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 el chilisaus
  • peper en zout
Instructies
  1. Schil, ontpit en snij de watermeloen in zeer kleine blokjes. Besprenkel met een snufje zout en laat 30 minuten trekken. Door het zout zal de watermeloen veel vocht afgeven. Giet dit af.
  2. Blancheer de tomaten 10 seconden in kokend water en verfris ze in ijskoud water. Verwijder de schil, snij de tomaten in vieren en ontpit ze. Snij het vruchtvlees in zeer kleine blokjes.
  3. Pel en snipper de rode ui fijn, hak de zongedroogde tomaat fijn.
  4. Meng alle ingrediënten onder elkaar, voeg de cayennepeper en chilisaus toe. Kruid met peper en zout en voeg een scheutje olie van de zongedroogde tomaten toe.