Wim was een van mijn eerste klanten toen ik in januari 2014 van start ging met Project30, nu ruim anderhalf jaar later eet hij nog steeds met alle enthousiasme Paleo en ik was dan ook blij dat ik hem even mocht interviewen ūüôā

Waarom ben je begonnen met Paleo?

Ik ben via Project30 begonnen met Paleo uit nieuwsgierigheid. Ik wilde wel eens weten wat de effecten er van zouden zijn en of ik mij er anders/beter door zou voelen. Niet dat ik me zo slecht voelde, maar ik had na het eten van pasta (wat ik heel veel at) vaak en opgeblazen gevoel.

Vond je het moeilijk om je aan te passen in het begin?

Het aanpassen was eigenlijk geen probleem. Voor ik met Paleo begon snoepte ik al niet veel dus echt afkickenverschijnselen heb ik gelukkig nooit gehad. Dus de overgang ging al bij al heel vlot.

Hoeveel is je lichaam veranderd?

In de eerste maand verloor ik ongeveer 5 kg en nu, dik anderhalf jaar later weeg ik 12 kg minder dan toen ik met Paleo begon. Het zal niet verbazen dat ik dus strakker in mijn vel zit.

Wat voor impact heeft Paleo gehad op je fitnessactiviteiten?

Ik heb er altijd op gelet dat ik voldoende eiwitten binnen kreeg, eventueel door aan smoothies of andere ‘papjes’ prote√Įne poeder bij te nemen. Verder zorg ik dat ik op dagen dat ik train iets meer koolhydraten eet uit zoete aardappel of maniok. En verder bleef ik gewoon verder trainen/ Ik heb bijvoorbeeld de Antwerp 10 miles gelopen op een ontbijt van gehakt met appeltjes en een banaan en verder alleen water. Dito met een obstacle run van 22 km

Welke andere voordelen ondervind jij bij Paleo?

Meer energie en beter slapen, al zullen die beiden wel hand in hand gaan. Ook heb ik op het werk in de namiddag geen middagdipjes meer waardoor ik productiever ben.

Hoe is je leven nu veranderd door Paleo?

Ik voel me gewoon veel beter terwijl ik mij voordien eigenlijk nooit slecht voelde (of dacht dat ik me niet slecht voelde)

Wat is jouw geheim voor succes?

Voor mij persoonlijk is dat consequent zijn. Ik eet, sinds ik met¬†paleo begon, bijna altijd strikt. Af en toe laat ik me verleiden tot een¬†beetje kaas (bijv op mijn paleo lasagna) maar verder bleef ik¬†strikt: geen¬†pasta, geen brood, geen alcohol, geen frisdranken, … en daardoor is het¬†echt een gewoonte geworden waar ik mezelf geen vragen meer bij stel.