Recept Afdrukken
Wintersoep met krokantje
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 300 g knolselder
  • 300 g pastinaak
  • 1 extra pastinaak voor de chips
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • peper en zout
  • 50 g ghee
  • kokosolie om de chips te frituren
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 300 g knolselder
  • 300 g pastinaak
  • 1 extra pastinaak voor de chips
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • peper en zout
  • 50 g ghee
  • kokosolie om de chips te frituren
Instructies
  1. Schil de pastinaak en de knolselder.
  2. Snipper de ui en de knoflook.
  3. Stoof de uien en de knoflook tot ze glazig zijn in wat ghee op een zacht vuurtje.
  4. En voeg dan de pastinaak en de knolselder toe, laat even stoven totdat de geuren goed vrijkomen (ongeveer 5 minuten) en blus dan met de groentenbouillon.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat het geheel garen onder een gesloten deksel, ongeveer 20 minuten totdat je blokjes zacht zijn.
  7. Mix tot een gladde soep.
  8. Was intussen de overgebleven pastinaak en snij deze in flinterdunne schijfjes.
  9. Frituur de schijfjes tot chips in wat kokosolie (kan gewoon in een wokpan).