Wokgerechten zijn makkelijk te paleoniseren: vergeet de noedels of de rijst, en voeg extra groenten toe. Snel klaar en heerlijk als restjeslunch.

Recept Afdrukken
Wok met varkenshaasje en tahinisaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g varkenshaasjes in reepjes
  • 4 el tahini
  • 3 grote wortelen in plakjes
  • 2 rode paprika's in reepjes
  • 250 g champignons in kwartjes
  • 250 g sojascheuten
  • 2 sjalotjes grof gesneden
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 rode peper vers of gedroogd
  • 1 limoen enkel het sap
  • 4 el witte wijnazijn
  • 2 el kokosaminos
  • enkele takjes koriander
  • ghee
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g varkenshaasjes in reepjes
  • 4 el tahini
  • 3 grote wortelen in plakjes
  • 2 rode paprika's in reepjes
  • 250 g champignons in kwartjes
  • 250 g sojascheuten
  • 2 sjalotjes grof gesneden
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 rode peper vers of gedroogd
  • 1 limoen enkel het sap
  • 4 el witte wijnazijn
  • 2 el kokosaminos
  • enkele takjes koriander
  • ghee
Instructies
  1. Doe de sjalotjes, chilipeper, look, tahini, kokosmelk, azijn, limoensap en kokosamino’s in een blender.
  2. Laat de blender draaien tot je een gladde saus krijgt.
  3. Verhit de kokosolie in de wok en voeg het vlees toe, kruiden met peper en zout. Kort maar krachtig bakken. (Doe dit desnoods in meerdere beurten, dat kost iets meer tijd, maar je zal zien dat je vlees veel lekkerder en malser is!)
  4. Voeg de worteltjes toe en bak een drietal minuutjes mee wwarna je de champignons en de parika toevoegt.
  5. Nog twee minuutjes later voeg je de sojascheuten toe.
  6. Vergeet niet goed te roeren.
  7. Doe de saus in de wok en meng onder de groenten en het vlees. Proef en voeg eventueel peper en zout toe.
  8. Laat nog een tweetal minuutjes bakken.
  9. Serveer met wat korianderpluksels.