Geraspte wortels waren als kind een van mijn meest gehate groenten: zo saai! Oh wat ben ik van gedacht veranderd sindsdien… je kan er zoveel mee doen als je ze lekker kruidt! Vandaag bijvoorbeeld gaan we ze even kort stomen en dan kruiden met rozemarijn.

Serveer met een kalfslapje en eet smakelijk!

Recept Afdrukken
Wortelsliertjes met rozemarijn
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 grote wortels in sliertjes
  • 1 el ghee
  • 1 tl verse rozemarijn fijngehakt
  • 1/2 tl verse peterselie fijngehakt
  • 1/4 tl fijn zeezout
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 grote wortels in sliertjes
  • 1 el ghee
  • 1 tl verse rozemarijn fijngehakt
  • 1/2 tl verse peterselie fijngehakt
  • 1/4 tl fijn zeezout
Instructies
  1. Doe de wortels in een pot met ongeveer 1 vinger water en breng aan de kook
  2. doe de wortels in een stoommandje of in een zeef en plaats deze in de pot en dek af.
  3. Laat ongeveer 3 minuten stomen
  4. Meng de ghee met de kruiden en verdeel deze over de gestoomde wortelsliertjes