Zin in een hartverwarmende soep? Deze is zelfs heerlijk als ontbijt!

Recept Afdrukken
Wortelsoep
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 8 wortelen in stukjes
  • 1 ajuin grof gesneden
  • 1 prei grof gesneden (enkel het wit)
  • 1 zoete aardappel in stukjes gesneden
  • 2 sinaasappel (enkel het sap)
  • saffraandraadjes
  • 2 liter groentenbouillon
  • 120 g bresaola (of ander gerookt rundsvlees), in reepjes gesneden
  • 200 ml kokosmelk (optioneel)
  • enkele takjes bladpeterselie of kervel, voor de afwerking
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 8 wortelen in stukjes
  • 1 ajuin grof gesneden
  • 1 prei grof gesneden (enkel het wit)
  • 1 zoete aardappel in stukjes gesneden
  • 2 sinaasappel (enkel het sap)
  • saffraandraadjes
  • 2 liter groentenbouillon
  • 120 g bresaola (of ander gerookt rundsvlees), in reepjes gesneden
  • 200 ml kokosmelk (optioneel)
  • enkele takjes bladpeterselie of kervel, voor de afwerking
Instructies
  1. Neem een grote kookpot en stoof de wortelen, de ui, de prei en de zoete aardappelen aan in wat ghee.
  2. Als de groenten hun aroma’s vrijgeven kun je de bouillon en het sinaasappelsap toevoegen.
  3. Laat ongeveer 45 minuten sudderen.
  4. Voeg de julienne van bresaola, de kokosmelk en de saffraandraadjes toe en roer om.
  5. Serveer en werk af met wat pluksels van peterselie.