Recept Afdrukken
Worteltaart van Marie-Jeanne
Maaltijd Dessert
Porties
taart
Ingrediënten
  • 400 g wortelen in kleine stukjes gesneden
  • 300 g kokosmeel
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 3 el honing
  • 1,5 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g rozijnen of stukjes medjool dadels naar smaak
Maaltijd Dessert
Porties
taart
Ingrediënten
  • 400 g wortelen in kleine stukjes gesneden
  • 300 g kokosmeel
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 3 el honing
  • 1,5 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g rozijnen of stukjes medjool dadels naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200° C
  2. Kook de wortelen in wat water voor een vijftal minuutjes
  3. Giet af maar hou een deel van het kookwater apart
  4. Nadat de wortels zijn afgekoeld stamp je ze tot een puree en kun je ze mengen met de andere ingrediënten
  5. Als het beslag wat te droog is kun je het eventueel wat bevochtigen met wat kookwater van de worteltjes
  6. Giet het beslag in een bakvorm, bekleed met bakpapier of ingevet met wat ghee.
  7. Bak 40 minuten in de oven
Notities

Kokosmeel zuigt redelijk wat vocht op, dat is helemaal normaal. Let bij het kneden goed op of de taart vochtig genoeg is en voeg water toe indien nodig.