Recept Afdrukken
Worteltjes uit de oven met gehaktbrood en uiensaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het gehaktbrood
  • 1 kg gemengd gehakt (varken/kalf bijvoorbeeld)
  • 2 eieren
  • tapiocabloem
  • 1 teentje knoflook fijn geplet
  • 1/2 bussel peterselie fijn gehakt
  • 1 takje tijm fijn gehakt
  • 1 takje rozemarijn fijn gehakt
  • ghee
Voor de uiensaus
  • 3 ajuinen in halve ringen gesneden
  • tapiocabloem of arrowroot, ...
  • 2 dl bruine fond
  • 1 scheutje rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
Voor de worteltjes uit de oven
  • 1 kg wortelen van verschillende kleur en grootte, geschild
  • 6 el olijfolie
  • 2 el kokosaminos
  • 1 el honing
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Voor het gehaktbrood
  • 1 kg gemengd gehakt (varken/kalf bijvoorbeeld)
  • 2 eieren
  • tapiocabloem
  • 1 teentje knoflook fijn geplet
  • 1/2 bussel peterselie fijn gehakt
  • 1 takje tijm fijn gehakt
  • 1 takje rozemarijn fijn gehakt
  • ghee
Voor de uiensaus
  • 3 ajuinen in halve ringen gesneden
  • tapiocabloem of arrowroot, ...
  • 2 dl bruine fond
  • 1 scheutje rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
Voor de worteltjes uit de oven
  • 1 kg wortelen van verschillende kleur en grootte, geschild
  • 6 el olijfolie
  • 2 el kokosaminos
  • 1 el honing
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170°.
  2. Maak een marinade met de olijfolie, kokosamino’s en honing.
  3. Meng de marinade met de wortels en zet apart.
  4. Meng het gehakt met de eieren, look, peterselie, tijm en rozemarijn, kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat tapioca toe om het wat droger te maken en makkelijker een vleesbrood te kunnen vormen.
  5. Leg het vlees in een pan met ghee en laat aan alle zijden even aankleuren.
  6. Leg het gehaktbrood in een vuurvaste schotel, schik er enkele klontjes ghee op en laat ongeveer 45 minuutjes garen in de oven. Hou de pan met de aanbaksels apart.
  7. Doe ook de gemarineerde worteltjes in een ovenschotel en zet ze ook in de oven.
  8. Bak de uienringen bruin in dezelfde pan als het gehaktbrood. Bestrooi de uien met wat tapioca en laat het mengsel nog wat verder bakken. Roer regelmatig.
  9. Blus de pan met wat rode wijn en en voeg een takje tijm en laurier toe.
  10. Laat bijna volledig uitkoken en voeg er dan de bruine fond aan toe.
  11. Breng even aan de kook en kruid de saus af met peper en zout.
  12. Serveer het gehaktbrood met de uiensaus en wortelen uit de oven.